Vandaag duiken we in de fascinerende wereld van QR-codes en ontdekken we hoe je deze slimme, vierkante codes kunt maken en gebruiken in Microsoft Edge.

Of je nu een doorgewinterde leerkracht bent of net begint met het integreren van technologie in je lessen, QR-codes kunnen een waardevolle aanvulling zijn op je gereedschapskist.

“Maar waarom zou ik QR-codes gebruiken?” hoor ik je denken. Nou, laten we eens kijken naar enkele geweldige redenen:

  1. Interactieve Leermiddelen: QR-codes kunnen je lesmateriaal tot leven brengen. Stel je voor dat je leerlingen met hun smartphones een QR-code scannen en direct toegang krijgen tot aanvullende bronnen, video’s, interactieve quizzen of zelfs virtuele rondleidingen. Het is als een magische deur naar een schat aan informatie!
  2. Efficiëntie en Tijdsbesparing: In plaats van lange URL’s handmatig in te typen, kunnen leerlingen met één scan snel naar de juiste webpagina worden geleid. Dit bespaart kostbare lestijd en minimaliseert frustratie.
  3. Betrekking bij Leerlingen: Leerlingen zijn dol op technologie en het gebruik van QR-codes spreekt hen aan. Het voegt een element van nieuwsgierigheid toe en maakt leren leuker.

Laten we beginnen met het verkennen van de kracht van QR-codes in Edge. 🚀

Short video:

Uitgebreide video:

Stappenplan:

Cursustekst:

In deze edu-tip zullen we je stap voor stap begeleiden bij het maken van QR-codes in Microsoft Edge. Dus pak je koffie (of thee) erbij, laat je inspireren en laten we samen ontdekken hoe QR-codes je lessen naar een hoger niveau kunnen tillen!

We hebben de cursus in PDF, OneNote en Word formaat. Zo kan je het platform gebruiken dat je zelf wil.

Je kan de cursus ook terugvinden in onze gedeelde OneNote onder de inhoudsbibliotheek.

Website:

Een volledig stappenplan met uitleg en nog meer informatie kan je vonden op de website van Microsoft zelf: